Abriss und ausführliche Erklärung aller Künste und Wissenschaften für erwachsene Personen. Erster Abschnitt [dějiny; historie; České království; zeměpis; ekonomika; staré tisky; 18. století]

Druh zboží: kniha
CN: A39427
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 4 600Kč
Množství:
 

První díl kompendia všeobecných znalostí přeloženého z francouzštiny a doplněného s ohledem na reálie německojazyčných zemí. "Poslední a upravené vydání."

Úvodní kapitoly se obecně zabývají cestováním, geografií, plavbou, obchodem, podvojným účetnictvím, aritmetikou apod. Následují kapitoly věnované jednotlivým evropským monarchiím a republikám, jejich geografickému popisu a dějinám. Zahrnuto je rovněž České království.

Kniha obsahuje tři tabule s mědiryty: portréty Kateřiny Veliké, Bedřicha Velikého a Josefa II. Zdobeno vinětou na titulu, vlysem a koncovou vinětou.

Dobová pevná vazba.

Vydání: Leipzig - Frankfurt: s. n. 1781, váz., [2]+392+[4] s., 3 tabule, 12° (10,5 x 17 cm)

Stav knihy: Desky silně opotřebované, s naraženými rohy, knižní blok ve velmi dobrém stavu, stránky mají ojediněle malé šmouhy, část stránek má drobné stopy po činnosti larev (text zasažen minimálně), na okraji jedné strany a zadní předsádce se nacházejí perem psané marginálie, barevná ořízka je vybledlá; dobrý stav.

Valentinská © 2021