Praktikum civilního procesu

Druh zboží: kniha
CN: B/09608
Autor: K. Hamuľáková, J. Křiváčková, R. Šínová
Stav: Použitá
ISBN-13: 9788087576236
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 120Kč
Množství:
 

Praktikum je určeno k procvičování aplikace norem civilněprocesního práva na případy z praxe. Kapitoly se zaměřují na jednotlivé instituty, druhy a stadia civilního procesu (např. příslušnost, právní moc, opravné prostředky, vykonávací řízení). Na modelově vyřešený příklad vždy navazují další příklady, kontrolní otázky a testy, které však neobsahují řešení, což rozvíjí kreativní přístup studentů ke zpracovávané problematice. V každé kapitole je dále uvedena doporučená literatura ke studiu problematiky a také relevantní judikatura.

K ověření nabytých znalostí slouží též vzorová zadání pro sepsání žalob a odvolání a také klauzurní práce.

Dále kniha obsahuje vzorová podání k soudu (žaloba, odvolání) a vzory soudních rozhodnutí.

Autorský kolektiv je tvořen členkami katedry občanského práva a pracovního práva Právnické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, které mají zkušenosti jak s pedagogickou činností v oblasti civilněprocesního práva, tak s jeho praktickou aplikací, zejména při poskytování rad klientům ve Studentské právní poradně i v advokacii.

Publikace je vhodnou a užitečnou pomůckou pro ty, kteří se chtějí profilovat v oblasti civilněprocesního práva. Je určena nejen studentům magisterských a bakalářských studijních programů zaměřených na právní vzdělávání, ale též začínajícím advokátům, notářům, asistentům soudců, vyšším soudním úředníkům a jiným osobám vykonávajícím právnickou profesi.

Vydání: Nakl. Leges, Praha 2012. Edice Student. Brožovaná, vydání druhé, 248 stran, rozměry: 16 x 23 cm.

Stav knihy: Stav pěkný.

Valentinská © 2021