Stavitel, měsíčník pro architekturu, ročník X., 1929. (časopis, moderní architektura)

Druh zboží: kniha
CN: B/16257
Autor: Josef Setnička red., Adolf Benš, Jan Gillar, Jaroslav Kabeš
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 2 800Kč
Množství:
 

Svázaný ročník časopisu. Formát 4° (A4), 30 cm, 172 stran. Vydává Sdružení architektů v Praze. Vazba celoplátěná. Stav knihy je velmi dobrý.

Obsahem časopisu jsou odborné články o soudobé domácí i zahraniční architektuře (nájemní domy, vily, bytové interiéry, osvětlení budov a bytů, dokumentace k architektonickým soutěžím, realizovaným i nerealizovaným stavbám, soutěžím na regulaci velkoměst, řešení dopravních situací apod.). Najdete zde velké množství fotoreprodukcí, návrhů a plánů staveb i teoretických textů. Ze zahraničí byl podáván přehled nejnovějšího vývoje, z českých přispěvatelů patřili k nejaktivnějším představitelé nastupující generace architektů.

 Z článků zaujmou: Soutěž na zastavění Letné v pražských Holešovicích (Adolf Benš, Jaromír Krejcar, Kamil Roškot), kolonie Nový dům v Brně (Bohuslav Fuchs, Jiří Kroha), problém garáží ve velkoměstě, Pavel Smetana navrhuje hotel s garážemi v Praze na Florenci, zpráva o výstavě nového bydlení ve Vratislavi, nové domy Josefa Gočára na Václavském náměstí, soutěž na nový sportovní stadion v Praze - Braníku.. Obsah ročníku najdete pod odkazem níže.

PRO VÍCE FOTEK KLIKNĚTE SEM

 

Vydání: Vydává Sdružení architektů v Praze.

Stav knihy: Stav knihy je velmi dobrý.

Valentinská © 2021