Stavitel, měsíčník pro architekturu, ročník XIII., 1932 (časopis, moderní architektura)

Druh zboží: kniha
CN: B/16254
Autor: Josef Setnička red.,, Adolf Benš, Jan Gillar, Jaroslav Kabeš, Bohuslav Fuchs, Josef Polášek, Josef Štěpánek,
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 3 600Kč
Množství:
 

Svázaný ročník časopisu. Formát 4° (A4), 30 cm, 156 stran. Vydává Sdružení architektů v Praze. Vazba celoplátěná. Výborný stav, naprosto skvělý

Obsahem časopisu jsou odborné články o soudobé domácí i zahraniční architektuře (nájemní domy, vily, bytové interiéry, osvětlení budov a bytů, dokumentace k architektonickým soutěžím, realizovaným i nerealizovaným stavbám, soutěžím na regulaci velkoměst, řešení dopravních situací apod.). Najdete zde velké množství fotoreprodukcí, návrhů a plánů staveb i teoretických textů. Ze zahraničí byl podáván přehled nejnovějšího vývoje, z českých přispěvatelů patřili k nejaktivnějším představitelé nastupující generace architektů.

 Z obsahu (nejvíce je zde věnováno školním budovám a letištím): Josef Polášek - Nová škola, Brno - Kotlářská ulice; soutěž na nové letiště Praha - Ruzyně (návrhy Adolf Benš, Kamil Roškot a další), Jaroslav Fragner - továrna v Dolních Měcholupech, Karel Teige - Tři typy malobytu, Mojmír Kyselka - nová škola, Brno  - Černá Pole; Škeřík a Osolsobě -nová škola živnostenská v Rousínově; . Celý obsah ročníku najdete pod odkazem níže.

PRO VÍCE FOTEK KLIKNĚTE SEM

 

Vydání: Vydává Sdružení architektů v Praze.

Stav knihy: Výborný stav.

Valentinská © 2021