Series Augustorum, Augustarum, Caesarum, et Tyrannorum Omnium, Tam in Oriente, quam in Occidente, A C. J. Caesare ad Carolum VI. [římští a byzantští císaři; Byzanc; Svatá říše římská; Karel IV.; Rudolf II.]

Druh zboží: kniha
CN: A39135
Autor: Patarol, Laurentio [Lorenzo Patarolo; Pataroli]
Stav: Použitá
Dostupnost: SKLADEM MIMO PRODEJNU (info)
Cena: 3 900Kč
Množství:
 

Třetí, přepracované a rozšířené vydání knihy italského autora o římských císařích, vzdorocísařích, byzantských císařích a císařích Svaté říše římské. Každý medailon je doprovázen jednou či více portrétními rytinami vyhotovenými podle vyobrazení na starých mincích. Autor začíná Gaiem Juliem Caesarem a končí u rakouských císařů Josefa I. a Karla VI. (zahrnuti jsou i Václav IV., Karel IV., Zikmund Lucemburský či Rudolf II.).

Kniha obsahuje velkou rytinu ve frontispisu, na titulním listě pak vinětu, dále několik vlysů a koncových vinět.

Na počátku knihy se nachází rozsáhlá bibliografie, na konci jmenný rejstřík, několik stránek errat a vevázán je i list s vydavatelovou nabídkou knih.

Dobová celokožená vazba se zlacením na hřbetu.

Celý titul: ""Series Augustorum, Augustarum, Caesarum, et tyrannorum omnium, Tam in Oriente, quam in Occidente, A C. J. Caesare ad Carolum VI. Cum Eorundem Imaginibus Ex Optimorum Numismatum fide ad vivum expressis. [...] Editio tertia. Ab eodem castigata, & aucta."

Vydání: Venetiis: Apud Jo. Baptistam Recurti 1740, váz., XXXX+246+[12]+[2] s., 8° (13 x 20 cm)

Stav knihy: Kůže na deskách odřená, na hřbetě prasklá, s několika velmi drobnými stopami po činnosti larev, na patitulu staré marginálie psané perem, na titulní straně malá skvrna, rub frontispisu se stopami zažloutnutí, několik stránek rovněž se stopami zažloutnutí, vazba mírně poškozená; samotný knižní blok ve vynikajícím stavu.

Valentinská © 2021